ЗА НАС

ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ

ПРАНЕ

СЪВЕТИ

КОНТАКТИ

СЪВЕТИ

Качественото и редовно почистване е гаранция за удължаване живота на Вашите облекла.

ЗАТОВА Е ДОБРЕ:

Да уведомите приемчика за силно замърсени, износени, протрити или скъсани места от облеклото, които изискват по-специално внимание при обработка.

  При необходимост да отстраните копчета, апликации и други аксесоари, които са лепени или са разтворими в перхлоретилен - това ще определи приемчикът в ателието. Ако не бъдат отстранени, фирмата не носи отговорност за качеството на услугата.

  Ако по Вашите дрехи има петна, особено ако са с неясен произход, не се опитвайте да ги отстраните на ръка. Много от тях при контакт с водата се фиксират и след това може и да не е възможно да бъдат почистени. Затова най-напред трябва да се третират по химически начин.

  Не се опитвайте да перете сака, връхни дрехи и др., защото има опасност да се свият или деформират. Изобщо - всичко, което се съмнявате, че може да се повреди с пране (покривки, калъфи, шалтета) - ползвайте химическо чистене.


  Да проверите дали химическо чистене е допустимо за Вашата дреха - това трябва да е обозначено на етиката й. При липса на такъв знак почистването се изпълнява без гаранция, като фирмата не носи отговорност за качеството на услугата.

  Ако имате съмнения относно коректността на производителя и верността на обозначенията за пране и почистване на облеклата - в ателието ни за химическо чистене ще Ви посъветват как да се отнасяте с конкретната дреха. На всяка дреха преди да се обработи се правят необходимите тестове на подгъв или резервно парче от същата материя.

  Почистете зимните дрехи преди да ги приберете за летните месеци. Така по-лесно ще бъдат отстранени замърсяванията по тях, отколкото ако направите това наесен, когато ще ги ползвате отново. Химическата обработка ви гарантира и запазването им от молци. 

   
Знаците обозначават възможността за химическо почистване на облеклата.
   

     

Знакът означава, че химическо чистене е недопустимо.
   
Повече точки на ютията - по-висока Со при гладене
   

      

Гладенето с ютия е непрепоръчително.
   
Допустима Со на водата при пране.
   

     

Допустимо е само ръчно пране.
   

     

Този знак Ви предупреждава, че облеклата не бива да се перат, а да се почистват само по химически път.
   

     

Този знак Ви позволява да избелвате.
   

     

А този Ви забранява избелването с хлорни препарати.
 
   

     

Знакът разрешава сушенето в барабан.
 
   

     

А този знак забранява сушенето в барабан. Възможно е да е комбиниран с квадратен знак с нарисувани хоризонтални или вертикални ивици в него, което е означение, че съответната дреха трябва да се суши в хоризонтално или вертикално положение.

  

Copyright © Created & Powered by Studio IDA